In English | På svenska |


Kokka kohti Sataopistoa!


Yksi varmoista kesän loppumisen merkeistä on kansalaisopistojen lukukauden käynnistyminen. Vuosi sitten kirjoitin opinto-ohjelman alkusanat otsikolla ”Uusien tuulien alla”. Tällä kertaa olisin voinut käyttää samaa otsikkoa lisäyksellä ”osa 2”. Tämä on nimittäin viimeinen Huittisten seudun kansalaisopiston nimeä kantava opinto-ohjelma.


Ensi vuoden alussa opiston nimi vaihtuu ja toiminta-alue laajenee. Huittisten, Harjavallan ja Punkalaitumen lisäksi opistoon liittyy Eura. Toivotamme euralaiset lämpimästi tervetulleiksi uuteen alueopistoon! 1.1.2018 alkaen uuden opistomme nimi on Sataopisto. 


Vuoden 2016 alussa henkilökunnassa koettiin melkoisia muutoksia, sillä eläkkeelle jäivät rehtori, palvelusihteeri ja taideaineiden opettaja. Lisäksi opiston käsityönopettaja oli jäänyt eläkkeelle 1.8.2015. Tänä vuonna työnteon jättää pitkäaikainen ja pidetty kieltenopettajamme Eeva Johansson. Kiitos Eeva kaikesta ja mukavia eläkepäiviä!


Kurssimaksuja on tulevalle lukuvuodelle jouduttu tarkistamaan, mutta hinnat ovat edelleen kohtuulliset. Ohjelman selkärankana ovat vanhat hyvät kurssit ja näiden kestosuosikkien lisäksi on tarjolla iso joukko uusia kursseja. Perheen pienimmille uutta ovat mm. Iloiset maalarit –ryhmät Huittisissa ja Punkalaitumella. Harjavallassa puolestaan lasten uutuusryhmä kantaa nimeä Näppärät näpit. Kielissä voi tänä vuonna opiskella Huittisissa Kreikkaa matkailijoille, Punkalaitumella Espanjan alkeita ja Harjavallassa Saksaa. Erikoisuutena voisi mainita Huittisissa kurssit Mielenrauhan taitoja ja Aseen tukin veisto. Kaikilla kolmella paikkakunnalla voi myös opetella saippuan tekoa. Punkalaitumella voi harjoittaa kuvataidetta Piirustuksesta öljyvärimaalaukseen -kurssilla ja Harjavallassa opetella soittamaan ukulelea tai piipahtaa Käsityöilloissa.


Tästä ohjelmasta löydät koko lukuvuoden kestävät kurssit, syksyn lyhytkurssit ja keväälle 2018 jo sovitut kurssit. Jälkimmäisistä on kunkin paikkakunnan ohjelman lopussa kurssin nimi ja päivämäärä. Tarkemmat tiedot löytyvät internetistä osoitteesta www.opistopalvelut.fi/huittinen.


Keväällä jaetaan tuttuun tapaan kevätohjelma, johon voi vielä esittää kurssitoivomuksia. Siitä löytyvät kaikkien keväällä alkavien uusien kurssien tiedot - myös Eurassa!


Tervetuloa opiskelemaan!


 


”Uusi ei synny vain uudesta vaan myös vanhan näkemisestä uudessa valossa”


- Søren Kierkegaard-


 


Virpi Havia, va. rehtori