In English | På svenska |

Yhdessä soittaminen on kivaa, kehittävää ja kannustavaa!

  

Musiikin laajan oppimäärän opintoihin soitinvalmennusosastolla, perustasolla ja musiikkiopistotasolla kuuluu musiikin perusteiden opiskelu ja yhteismusisointi. Yhteismuisisointia järjestetään erilaisissa kokoonpanoissa kaikissa soittimissa lukuvuosittain. Orkesterisoitinten soittajille on tarjolla eritasoisia orkestereita. Tärkeää on löytää oppilaalle sopivin tapa yhteismusisoinnin opiskeluun huomioiden kunkin yksilölliset ominaisuudet. Itselle sopivin yhteismusisointiryhmä ja musiikin perusteiden ryhmä valitaan yhdessä pääaineen opettajan kanssa viimeistään syyslukukauden alussa. 


Yhteismusisointi on tärkeä aloittaa heti opintojen alussa. Yhteismusisointi kehittää soittotaitoa monipuolisesti ja on myös tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Musiikin kokeminen ja tekeminen yhdessä luovat tukevan pohjan soittoharrastukselle.

 

Mitä yhteismusisointiin kuuluu?

-      yhteisharjoitukset yhteisen aikataulun mukaisesti

-      esiintymiset lukuvuoden aikana

-      yhteissoittoläksyjen kotiharjoittelu 

-      rento ja avoin mieli uusille kokemuksille

-      mahdolliset viikonloppuharjoitusperiodit

-      mahdolliset konserttimatkat kotimaassa ja ulkomailla


Lisätietoa yhteismusisoinnista apulaisrehtori Petri Vainiotalo, puh. 044 5604 326

etunimi.sukunimi@huittinen.fi

 

                                                  

Musiikin perusteet


Musiikin laajan oppimäärän opintoihin soitinvalmennusosastolla, perustasolla ja musiikkiopistotasolla kuuluu musiikin perusteiden opiskelu ja yhteismusisointi. Itselle sopivin musiikin perusteiden ryhmä valitaan yhdessä pääaineen opettajan kanssa viimeistään syyslukukauden alussa.

Musiikin perusteiden opiskelu aloitetaan 8 - 9 -vuotiaana ryhmästä 1a. Mikäli oppilas on edennyt soitinopinnoissaan huomattavan nopeasti tai on aloittanut musiikkiopinnot vanhempana voi sopivasta ryhmästä keskustella myös musiikin perusteiden opettajan kanssa.
Lisätietoa musiikin perusteista lehtori Janne Norrgårdilta, puh. 044 5604 329

etunimi.sukunimi@huittinen.fi