In English | På svenska |

Lauttakylän koulu

 

Lauttakylän koulu
Lauttakylän väistökoulu
  
Lauttakylän koulu

 

Lauttakylän koulun päärakennus (ns. kivikoulu, jossa 1-6 luokat) sijaitsee keskellä kylää kirkon vieressä, välittömässä läheisyydessä kirjasto, uimahalli, jäähalli, urheilukenttä, liikuntahalli ja ympäristöpuisto. Tällä hetkellä käymme sisäilmaongelmien vuoksi koulua väistötiloissa Huhkolinnan pihaan rakennetussa väliaikaisessa koulurakennuksessa.


Koulussamme on 16 perusopetusryhmää (1-6 luokat), joista neljä pienryhmää. Lisäksi kouluumme kuuluu kolme pidennetyn oppivelvollisuuden pienryhmää (0-9 luokat) sekä esiopetusryhmä omissa toimipisteissään. Yhteensä koulussamme on noin 365 oppilasta.

Koulumme on profiloitunut vahvaan perusopetukseen sekä monipuolisten tietojen ja taitojen antamiseen eri oppiaineista. A-2 kielenä on saksa. Painopistealueitamme ovat matemaattis-luonnontieteiden vahvistaminen, tieto- ja viestintätekniikan hyväksikäyttäminen sekä hyvät käytöstavat ja hyvän toveruuden merkitys.

Käytöstä toistaiseksi poistettu Koulukadun koulurakennus on valmistunut v. 1952 ja se on peruskorjattu v.1990. Lisäksi koulumme tiloja on Viialankadulla ja Lauttakylän lukiolla (pidennetyn oppivelvollisuuden pienryhmät) sekä entisen Sahkon päiväkodin tiloissa (esiopetus).

Toiminta-ajatus: "Koulumme tehtävänä on opettaa ja yhdessä kotien kanssa kasvattaa oppilaasta tapoja ja taitoja osaava, tiedonhaluinen, toisten kanssa toimeentuleva, itsenäisesti ajatteleva sekä vastuuntuntoinen ihminen."