In English | På svenska |

e-aineistot


Opastusta e-aineistojen käyttöön saa kirjastosta.
Satakirjastojen ohjesivustolla on ohjeita myös e-aineistojen käyttöön.


e-kirjat

Satakirjastoista voi lainata myös e-kirjoja.


Lainattavat e-kirjat löytyvät Ellibs-e-kirjastosta. Kirjastoksi valitaan Satakirjastot ja palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.


Suurinta osaa kirjoista on mahdollista lukea kätevästi suoraan selaimella ilman erillistä lukuohjelmaa. Vaihtoehtona on kirjan lataaminen omalle koneelle ja lukuohjelman käyttö.


E-kirjoja voi myös varata.

e-äänikirjat

Ellibs-e-kirjaston kokoelmassa on myös kotimaisia kuunneltavia e-äänikirjoja. Niitä kuunnellaan suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössä on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.


E-äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Äänikirjoja voi etsiä rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Hakua voi rajata myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan.


E-äänikirjojen lainaaminen on samanlaista kuin luettavien e-kirjojen lainaaminen. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla ja valitse mieluinen kirja. Lainaat äänikirjan napauttamalla Kuuntele-painiketta.


Myös e-äänikirjoja voi varata.


Ellibsin sivuilla on kattavat ohjeet palvelun käytöstä.

 


Tekijänoikeuksista vapaita teoksia voi ladata luettavaksi suoraan esimerkiksi


ePress

Sähköinen sanomalehtipalvelu ePress toimii kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa myös asiakkaiden omilla laitteilla. EPress tarjoaa laajan valikoima suomalaisia sanomalehtiä näköispainoksina. Lehtiä voi lukea heti niiden ilmestyttyä ja ne ovat luettavissa 12 kuukauden ajan. Samaa lehteä voi lukea yhtäaikaisesti rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.


eMagz

Kotimaisten aikakauslehtien sähköinen lehtipalvelu eMagz toimii kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa myös asiakkaiden omilla laitteilla. Valikoimaan kuuluu n. 40 lehteä, myös iltapäivälehtiä. Lehdet ovat luettavissa 12 kuukauden ajan. Samaa lehteä voi lukea yhtäaikaisesti rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.PressReader

Kansainvälinen lehtipalvelu, joka sisältää yli 7 000 lehteä noin 120 maasta yli 60 kielellä. Noin puolet sisällöstä on sanomalehtiä ja puolet aikakauslehtiä. Lehdet ovat luettavissa ilmestymispäivänä ja siitä 60 päivän ajan. Palvelu toimii kaikkialla. Etäkäyttö vaatii kirjautumisen Huittisten, Eurajoen, Pomarkun tai Porin/Nakkilan kirjastokortilla ja siihen kuuluvalla tunnusluvulla.