In English | På svenska |

Ohje erityisruokavalioiden toteuttamiseen

 

 

Huittisten kaupungin koulu- ja päivähoitoruokailussa on lomakkeet eritysiruokavalioiden ilmoittamisesta.

 

Todistus erityisruokavalion tarpeesta -lomake on päivitetty vastaamaan valtakunnallista allergiaohjelmaa, joka korostaa terveyden tukemista.

Kansallisen Allergiaohjelman mukaisesti lieviä oireita (ohimenevä suun kutina tai kirvely tai ihon punoitus) aiheuttavia ruoka-aineita ei tule enää hoitaa välttämisellä vaan altistamalla ja vähitellen siedättämällä. Näin ollen lievistä allergiaa aiheuttavista ruoka-aineista ei enää laadita välttötodistusta. Mitään ruoka-ainetta ei vältetä varmuuden vuoksi.

Koulussa / päivähoidossa ruokaileva saa eritysruokavalion mukaiset ateriat, jos erityisruokavalioon on selvät lääketieteelliset tai eettiset syyt. Pystyäksemme toteuttamaan mahdollisimman terveellisen ja monipuolisen ateriakokonaisuuden ja välttääksemme vajaaravitsemuksellisuutta, tarvitsemme lääkärin, terveydenhoitajan tai ravitsemusterapeutin selvityksen erityisruokavaliosta.

Lääkäri, terveydenhoitaja tai ravitsemusterapeutti täyttää allergiaohjelman mukaisen todistuksen (liite) pysyvistä eritysruokavalioista.

  • Keliakia, vilja-allergia, maitoallergia, kala-allergia tai muu ruoka-aineallergia tulee aina olla lääkärin toteama ja siitä tulee esittää erillinen todistus
  • Vähälaktoosisen tai laktoosittoman ruokavalion toteaa lääkäri tai terveydenhoitaja ja siitä tulee esittää erillinen todistus
  • Uskonnollisista ja eettisistä ruokarajoituksista tulee esittää erillinen huoltajan täyttämä ilmoitus.

Erityisruokavalion tarve tarkistetaan vuosittain.

Muutokset erityisruokavalioista (esim. eritysruokavalion loppuminen) tulee aina ilmoittaa välittömästi suoraan "omalle" keittiölle:

Pellonpuiston keskuskeittiö 044 560 4301 tai satu.moisio@huittinen.fi

(Lauttakylän koulu, Lauttakylän lukio, Sammun koulu)

Loiman koulu  0445604165 tai anu.hakala@huittinen.fi

Sallilan koulu 044 560 4185 tai leila.ayvari@huittinen.fi

Suttilan koulu 044 773 0180 tai jaana.laihinen@huittinen.fi

Huhkolan päiväkoti 044 773 0107 tai aulikki.toivonen@huittinen.fi

Huvikummun päiväkoti 044 773 0301 tai katja.lindstrom@huittinen.fi

Kuninkaisten päiväkoti 044 773 0178 tai liisa.nieminen@huittinen.fi

Annala (Vampulan päiväkoti) 044 560 4186 tai leila.ayvari@huittinen.fi