In English | På svenska |

Sairaanhoito

 

Sulka

 

Terveydenhoitajan vastaanotolle voit tulla ilman ajanvarausta. Huomioi kuitenkin, että vastaanottoajat vaihtelevat toimipisteittäin. Voit myös ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan ja sopia tapaamisajan.

Neuvoja voit kysyä myös puhelimitse ja sähköpostitse.

 

Katso yhteystiedot opiskeluterveydenhuolto.

Apua ja ohjantaa

  • sairauksien toteaminen ja hoito

  • lievät tapaturmat

  • perusrokotteet , matkailijan rokotusneuvonta

  • ehkäisyasiat, sukupuolitautiasiat

  • päihde- ja mielenterveysongelmat

Terveydenhoitaja tekee raskaus- ja virtsatestejä  ja ottaa verikokeita (Hb ja verensokeri), mittaa verenpaineen.

Jos tarvitset oppilaitoksellesi tai käytännön harjoittelupaikallesi sairaslomatodistuksen, ota yhteys oppilaitoksesi terveydenhoitajaan tai kotipaikkakuntasi terveyskeskukseen.

 

Tapaturmat

 

Opiskelun yhteydessä sattuvissa tapaturmissa ota yhteys oppilaitokseesi.
Oppilaitosten vakuutukset kattavat yleensä oppituntien ja työharjoittelun aikana sattuneet tapaturmat. Matkat oppilaitoksiin ei aina kuulu vakuutuksen piiriin. Koulumatkalla sattuneissa tapaturmissa, joissa auto tai muu moottoriajoneuvo on ollut osallisena, liikennevakuutus korvaa hoitokulut.

 

Todistukset

 

Sairauslomat
Sairauslomakäytäntö on oppilaitoskohtainen ja usein lyhyestä poissaolosta riittää ilmoitus opettajalle tai ohjaajalle. Terveydenhoitaja tekee tarvittaessa vastaanotolla todistuksen lyhyestä sairauspoissaolosta. Todistusta ei kirjoiteta jälkikäteen. Voit käydä myös asuinkuntasi terveyskeskuksessa sairaanhoitajan vastaanotolla. Lääkärintodistuksen voit saada lääkärin vastaanotolta jos sairaus vaatii lääkärin hoitoa.

Elintarviketyöntekijän todistukset saat omalta terveydenhoitajaltasi.

 

Erityisruokavaliotodistus ja sen tarve on oppilaitoskohtainen. Voit tiedustella käytännöstä oppilaitoksesta tai opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajalta.

 


Nuorison terveystodistus kelpaa mopo- tai ajokorttia hakiessasi. Todistus on voimassa viisi vuotta ja vahvistat aina omalla allekirjoituksellasi ja päiväyksellä, että todistukseen merkityt tiedot pitävät edelleen paikkansa. Nuorisotodistuksen on voinut saada peruskoulussa. Tämä todistus on maksuton.

 

Lääkärin vastaanotto

 

Kun tarvitset lääkärin apua, ota yhteys terveydenhoitajaan. Usein asiat selviävät jo terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarvittaessa hän ohjaa sinut opiskeluterveydenhuollon lääkärille.

Asuessasi toisessa kunnassa voit asioida edelleen omalla terveysasemallasi.

Jos sinulla on yksityinen sairaus- ja tapaturmavakuutus, voit käyttää vakuutusehtojen mukaista yksityislääkäriä.

Opiskeluterveydenhuollossa ei ole erikoislääkäripalveluja, mutta lääkäri arvioi tilanteesi ja tarvittaessa ohjaa erikoislääkärille. Tarvittaessa lääkäri/terveydenhoitaja ohjaa sinut tutkimuksiin ja hoitoihin, joihin tarvitset lähetteen.

 

Palveluihin hakeutuminen

 

Fysioterapia

Neuvontaa ja ohjausta varten ota yhteyttä kuntoutuksen vastaanottopaikkaan:

Huittisten terveyskeskuksen fysioterapia, asuinpaikkakunnan terveyskeskuksen fysioterapia tai yksityinen fysioterapia. Sarjahoitona annettavaa fysioterapiaa varten tarvitset lääkärin lähetteenLaboratorio 

Asiakkaalla on oltava lääkärin tai hoitajan lähete ennen näytteenottoa ja tutkimusta. Kysy hoitajalta ajanvarauskäytäntö laboratorioon.

 

Röntgen ja ultraäänitutkimus

Kuvantamisen tutkimuksiin tarvitaan terveyskeskuslääkärin lähete.


Päivystys  

Akuuteissa sairausasioissa ota yhteys Huittisten terveyskeskukseen p.02 560 3300.

Lähikunnissa asuvat opiskelijat käyttävät kuitenkin pääasiallisesti oman paikkakunnan päivystystä.

Lue lisää Kiireellinen lääkärin vastaanotto