In English | På svenska |

Terveydenhuolto

 

Opisk_th

 

Hyvinvointiisi liittyvistä asioista voit keskustella mm.oppilaitoksen terveydenhoitajan vastaanotolla tai erikseen varatussa terveystarkastuksessa.

 

Terveystarkastus

 

Terveystarkastukseen kutsutaan ensimmäisenä opiskeluvuotenaan kaikki toisen asteen opiskelijat. Heille tehdään myös lääkärintarkastus, ellei sitä ole tehty opiskelijaksi hyväksymisen yhteydessä. Miespuolisille lääkärintarkastus tehdään kutsuntatarkastuksen yhteydessä toisen opiskeluvuoden aikana.

Voit kuitenkin hakeutua aina myös oma-aloitteisesti terveystarkastukseen, ota silloin yhteys oppilaitoksesi omaan terveydenhoitajaan. Terveystarkastukseen kutsutta essa olet saanut terveyskyselylomakkeen, joka tuodaan terveydenhoitajalle täytettynä. Tarvittaessa aiemmat terveystiedot tilataan terveystarkastuksen pohjaksi.


Terveystarkastuksessa keskustellaan terveyteesi ja opiskeluusi vaikuttavista asioista. Tarkastuksessa punnitaan ja mitataan, mitataan verenpaine, tarkastetaan näkö ja kuulo ja tarvittaessa mitataan hemoglobiini ja verensokeri. Myös perusrokotussuoja tarkistetaan. Haastattelun ja tarkastuksen perusteella terveydenhoitaja voi ohjata jatkotutkimuksiin, lääkärin tai psykologin vastaanotolle.