In English | På svenska |
kasvatus 700x224

Kasvatus- ja opetuspalvelut

 

Huittisten kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut vastaavat laadukkaan ja turvallisen kasvu- ja opinpolun järjestämisestä lapsille ja nuorille.

 

Varhaiskasvatus ja esiopetus

 

Varhaiskasvatuspalvelut järjestävät päivähoitoa perhepäivähoidossa, ryhmäperhepäiväkodeissa sekä päiväkodeissa. Esiopetus toteutetaan päiväkodeissa sekä Lauttakylän ja Sammun koulujen esiopetusryhmissä.

 

Perusopetus

 

Huittisissa on viisi perusopetuksen 1 - 6 luokkien alakoulua ja yksi yläkoulu. Opetus toteutetaan lähikouluperiaatteella ja kaikilla kouluilla on käytettävissään kolmiportaisen tuen monipuoliset keinot tukea oppilasta opinpolun eri vaiheissa. Toiminta-alueittain opiskelevien oppilaiden opetusta annetaan Lauttakylän koululla.

 

Lukiokoulutus

 

Lauttakylän lukio on päivälukio, jonka yhteydessä toimii myös aikuislinja. Lukion opetussuunnitelma mahdollistaa opiskelijalle paljon valinnanmahdollisuuksia. A2-kielen valintojen lisäksi opiskelija voi osallistua mm. yrittäjyystoimintaan sekä monipuoliseen kansainväliseen toimintaan.

 

Kansalaisopisto

 

Sataopisto palvelee Huittisten, Euran, Harjavallan ja Punkalaitumen alueella niin harrastuspiireistä kuin tavoitteellisista avoimen yliopiston kursseista kiinnostuneita opiskelijoita.

 

Musiikkiopisto

 

Huittisten musiikkiopisto tarjoaa tavoitteellista musiikinopetusta kahdeksan sopimuskunnan yhteistyönä.

 

Muu koulutustarjonta

 

Kaupungin omaa koulutustarjontaa täydentävät Satakunnan ammattikorkeakoulu, SATAEDU Satakunnan aikuiskoulutuskeskus, SASKY Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto ja Länsi-Suomen opisto.